Heeft u een vraag?

Nieuwe Probu e-mailservers actief

nieuwe e-mailservers zijn actief

Vorig jaar hebben wij de beslissing gemaakt om onze e-mailservers te upgraden naar een moderner en stabieler platform. De investeringen werden gedaan, de systemen werden opgezet en getest en eind vorig jaar kon de eerste gelukkige klant gebruik gaan maken van het nieuwe platform. Gedurende de afgelopen maanden hebben we zo al tientallen accounts gemigreerd naar het nieuwe platform.

Met het in gebruik nemen van het nieuwe platform nemen we definitief afscheid van POP3-emailaccounts. POP3: Het verouderde protocol wat een goede synchronisatie over meerdere apparaten vrijwel onmogelijk maakt. Aangezien tegenwoordig veel mensen naast een computer of laptop ook een tablet en smartphone gebruiken is het gebruik van POP3 mailaccounts niet langer meer aan te raden. 

Daarnaast was er met de POP3-configuratie altijd een probleem om mail te verzenden buiten het eigen netwerk. Vaak moest men dan schakelen naar een andere SMTP-provider om toch mails te kunnen versturen.

Dat alles is nu verleden tijd. Zoals gezegd zijn de eerste klanten al over op het nieuwe platform en de komende maanden zullen we alle andere klanten ook migreren naar het nieuwe platform. Bent u nog niet gemigreerd naar het nieuwe platform? Geen nood, we nemen contact met u op zodra u aan de beurt bent. 

Leuk weetje: op dit moment beheren we op het nieuwe platform al meer dan 40.000 MB aan e-mail-data!