TablePress

Hier volgt de handleiding voor het toevoegen van tabellen via de TablePress plug-in. Met de TablePress plug-in kun je mooie overzichtelijke tabellen maken.

Tabel aanmaken.

Je logt in op je website, als je bent ingelogd ga je in je Dashboard naar "TablePress".

blank

Je komt op de pagina om de tabellen aan te maken of bestaande tabellen aan te passsen. Bovenin de pagina zie je de onderstaande balk staan.

Om een tabel toe te voegen klik je op "Toevoegen".

Nu opent de "Tabel toevoegen" pagina en hierin kan je de tabel gaan aanmaken:

blank

BIJ:

• Tabelnaam:  Vul je de naam in die je de tabel wilt geven
  • Beschrijving:  De eventuele beschrijving van de tabel, deze is optioneel dus mag ook leeg gelaten worden
  • Aantal rijen:  Hier selecteer je de aantal rijen die je tabel nodig hebt (de rijen onder elkaar)
  • Aantal kolommen:  Hier selecteer je de aantal kolommen die je tabel nodig heeft (de rijen naast elkaar)
    Tabel toevoegen-button: Als je klaar bent met de selectie van de kolommen klik dan op de button "Tabel toevoegen"blank

De aangemaakte tabel opent en je kan je tabel gaan invullen dit doe je in de "Tabel inhoud". Bij de tabel inhoud zie je de aantal kolommendie je hebt aangemaakt. Hier ga je nu de gewenste inhoud inzetten:

blank

Hieronder een voorbeeld van een ingevulde tabel:

blank

"Tabel manipulatie": Hier vind je de opties om je tabelinhoud te bewerken zoals rijen toevoegen, rijen verbergen enz..blank

• Link invoegen: hiermee voeg je een link toe aan een tekst in een tabel je klikt op de button "Link invoegen" en klik vervolgens op de juiste cel waar je de link wilt toevoegen, en je kan de link aanmakenblank
  • Afbeelding invoegen:  Als een afbeelding aan een tabel toe wilt voegen klik je op de button "afbeelding invoegen" vervolgens op de juiste cel waar je de afbeelding wilt hebben en voeg de afbeelding toe vanuit de mediabibliotheek.
  • Geavanceerde editor:Hiermee kan je de tekst in een cel bewerken bijvoorbeeld dik gedrukte letters of schuingedrukt of onderstreept. Je klikt op de button "Geavanceerde editor" en klik vervolgens op een cel die je wilt bewerken.
    blank

Tabel opties: Dit zijn opties die je aan kan vinken. met deze optie kan je selecteren hoe je de tabel wilt tonen op je website.
Selecteer hier wat van toepassing is bij je tabel.

blank

Als je tabel is ingevuld dan klik je op "Wijzigingen opslaan"  en een voorbeeld is te bekijken bij de button "Voorbeeld".

blank

Tabel op je website plaatsen:

Als de tabel is aangemaakt dan moet je deze op je website plaatsen dit moet met een "Shortcode" de shortcode vind je bovenaan de pagina.

blank

Om de tabel in te voegen op een pagina, bericht of tekst-widget, kopieer je de Shortcode en deze plaats je op de website in een Editor.
In een Site Origin editor kan je de tabel toevoegen je klikt op aanpassen.

blank

En in de Editor plaats je de shortcode:

blank

Klik op "voltooid" blank en vervolgens op "Bijwerken" blank
Je tabel staat nu op de website:

blank

Tabel aanpassen

Als je de tabel wilt aanpassen dan ga je naar je website en log je in.
In je dashboard ga je naar Tablepress.

blank

Dan ga je naar "Alle tabellen"

blank

Je ziet een overzicht van alle aangemaakte tabellen, je kiest de tabel die je wilt bewerken, en selecteer "Bewerken"

blank

De tabelpagina wordt dan geopend en de aanpassingen kunnen worden gedaan.
Als je klaar bent met de aanpassingen dan altijd "Wijzigingen opslaan"

blank
De tabel is gelijk aangepast op de website.

Heeft u - onverhoopt - toch nog vragen over uw website? Klik hieronder om een supportticket  te openen. Een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met u op.