Pop-up toevoegen

(Niet iedere website heeft pop-up plugin in de basis geïnstalleerd staan, wij kunnen deze plug-in kosteloos voor je installeren mocht deze nog niet geactiveerd staan. Mocht je dit willen stuur dan een mailtje naar [email protected])

Wat is een pop-up

Een pop-up is een nieuw, vaak kleiner venster dat verschijnt boven op het bestaande venster. Het openen van een pop-up kan gebeuren als reactie op een klik van de gebruiker. Het kan ook veroorzaakt worden door andere gebeurtenissen, zoals het laden of het verlaten van een pagina of het ontvangen van nieuwe e-mail, of als je een melding voor de klant wilt weergeven (bijvoorbeeld; ”Wij zijn gesloten.”)

Pop-up toevoegen

Om een pop-up toe te voegen aan je website ga je naar “Dashboard” en selecteer in het menu “Popup Maker”.

Een nieuwe pop-up toevoegen:
Je gaat naar je Popup maker > Add Popup

De “Add New Popup” pagina wordt geopend.

• Bij “Popup Name”: geef je de pop-up de naam die over pop-up gaat, bijvoorbeeld: vakantie 2018, storing of kunnen wij je helpen.
  • Bij “Popup Title”: Deze is niet verplicht, de tekst die je hier inzet verschijnt ook in het pop-upvenster op je pagina.

In het tekstvlak eronder is de mogelijkheid er om een foto en/of de tekst toe te voegen.

Popup settings (uitleg)

Kijk voor de uitleg over de instellingen op >  pop-up settings

Add a new Trigger (voeg een popup moment toe):

Een trigger is een actiepunt waarop de popup opent. Bijvoorbeeld als je op een knop klikt, of als je een bepaalde tijd op een website bent. Als je hierop klikt, krijg je een keuze uit 2 soorten Als je hierop klinkt krijg je een keuze uit 2 soorten triggers:
– Click open trigger (onder een button of knop)
– Time Delay / Auto Open trigger (automatisch openen)

Time Delay / Auto Open trigger (uitleg):

Zorgt ervoor dat de pop-up opent na een bepaalde tijd, of automatisch. (Dit is de meest voorkomende trigger).

Klik op “Add” als je wenst dat je cookies wilt activeren. Een cookie kan je gebruiken zodat de pop-up zich éénmaal toont. Vink dan ook “Would you like to set up cookie as well” eerst aan voordat je op “Add” klikt.

Als je dat hebt gedaan, verschijnt er dit scherm. Hier kan je instellen hoe snel de pop-up verschijnt.

Klik weer op “Add”.

Met de “Popup Settings” kan je deze indeling nog bewerken of verfraaien. Zie voor de ‘settings uitleg’ : popup settings.

Als je op “Publiceren” klikt, is de Pop-up zichtbaar op de website.

Click open trigger:

Deze trigger zit meestal onder een knop of button. Zodra de bezoeker klikt op een (bepaalde) knop, zal de pop-up openen.
Het is belangrijk dat de knop, waar de pop-up mee opent een CSS id krijgt. Dit is de “code / naam” voor de pop-up, zodat deze gekoppeld kan worden om te openen.

Uitleg:

We gaan een pop-up koppelen aan onderstaande knop, welke op een pagina staat.

Ga naar de pagina waar de knop staat en kies voor “pagina bewerken”.
Ga naar de widget waar de knop staat (SiteOrigin Button). Het is nu de bedoeling dat we deze knop een Widget ID (naam) geven voor de CSS ID (naam) van de pop-up zodat deze gekoppeld staan.

Kies voor “Aanpassen”

Zet je zelfbedachte “code/naam” weg bij “Button ID”.

Als je het ID van de knop erin hebt staan (in het voorbeeld; probu), kan je gaan beginnen om de pop-up te activeren.

Ga naar Popup Maker > Add pop-up
De eerste stappen zijn hetzelfde als hierboven.

• Pop up naam
  • Popup titel (niet verplicht)
  • Vul het tekstvlak in

Add trigger: kies nu voor de Trigger “Click Open” en klik op “Add”

Je ziet nu een “Click Trigger Settings” scherm tevoorschijn komen.

Hier vul je je CSS ID in, dus de naam die we de button op de pagina hebben gegeven. Dat is in dit geval “probu”. In de pop-up maker koppelen we het ID van de knop met die van de popup. Dit doen we door een # ervoor te zetten in de popup maker. De naam wordt dan “#probu”.

Klik vervolgens op “Add”.

Klik  op “Publiceren” en je pop-up is gekoppeld met de knop.

Als je nu op de knop klikt in de pagina, verschijnt de pop-up.

Verschijnt de pop-up.

Voor het Deactiveren van de pop-up

Kijk bij : Pop-up bewerken / Pop-up deactiveren

Heeft u - onverhoopt - toch nog vragen over uw website? Klik hieronder om een supportticket  te openen. Een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met u op.