Browsercache legen

Browsercache legen (Tijdelijke internetbestanden legen)

De browsercache is een opslagplaats waarin veelgebruikte data wordt opgeslagen. Dit is ervoor om sneller de websites voor je te kunnen laden, ook wel genoemd als “tijdelijke internetbestanden”.
Het kan wel eens gebeuren dat je nog een oude pagina ziet van een website die er eigenlijk niet meer moet zijn. Dan is de oorzaak vaak de browsercache.
Hier een overzicht van de verschillende browsers, met uitleg met de stappen van wat je moet doen om de browsercache te legen:

Browsercache wissen in Google Chrome:

• Klik in “Google Chrome” rechts bovenaan in de menubalk op het gereedschap-icoontje (3 horizontale bakjes in een vierkantje).
  • Klik op “Geschiedenis”.
  • Klik op “Browsergegevens” wissen.
  • Vink de gewenste opties aan of uit.
  • Klik vervolgens op de knop “Browsergegevens wissen”.

Browsercache wissen in Microsoft Edge:

• Klik in Microsoft Edge op “Hub > Geschiedenis”
  • Selecteer “Alle geschiedenis wissen”.
  • Vink hier aan “Cookies en opgeslagen websitegegevens” & “Gegevens en bestanden in de cache”.
  • Klik op “Wissen” (Delete).

Browsercache wissen in Internet Explorer 9, 10 & 11:

• Klik in Internet Explorer op het tandwieltje (Opties/Options).
  • Klik op “Internet opties” (Internet options).
  • Klik in dit venster op” Verwijderen”. (Delete).
  • Vink hier aan welke websites je wilt verwijderen uit de geschiedenis.
  • Klik op Verwijderen (Delete).

Browsercache wissen in Safari (Apple-versie):

• Ga naar het vervolgkeuzemenu Safari.
  • Selecteer “Voorkeuren”.
  • Klik op het pictogram “Beveiliging” in het bovenste venster.
  • Klik in het dialoogvenster “Beveiliging op Bladwijzers”.
  • Klik op “Toon cookies”.
  • Klik in het dialoogvenster “Cookies” op de cookies van de domeinnaam en klik vervolgens op “Verwijder”. Wil je alle cookies wissen, dan klik je op “Verwijder alles”.
  • Klik op “Gereed”.

Browsercache in Mozilla Firefox wissen (Mac OS):

• Ga naar het vervolgkeuzemenu Firefox.
  • Selecteer “Voorkeuren”.
  • Klik op het pictogram “Privacy”.
  • Klik in versie 1.0 naast Cache op de knop “Wissen” en vervolgens op “OK”.
  • Klik in versie 1.5 op “Cache nu wissen”.
  • Klik in versie 2.0 op de knop “Nu wissen” onder de Privégegevens.

Browsercache wissen in Internet Explorer 8:

• Klik in Internet Explorer op “Extra (Tools)”.
  • Klik op “Browsergeschiedenis verwijderen” (Delete Browsing History).
  • Vink hier aan welke pagina’s je wenst te verwijderen.
  • Klik op “Verwijderen” (Delete).

Browsercache wissen in Mozilla Firefox 2.x t/m 11.x(Windows):

• Ga in Mozilla Firefox naar het menu “Extra” (Tools).
  • Selecteer “Opties” (options).
  • Klik onder het kopje “Privégegevens” op de knop “Nu wissen”.

Browsercache wissen in Mozilla Firefox 12.x t/m huidig (Windows):

• Ga in Mozilla Firefox naar de oranje knop “Firefox”.
  • Ga in het menu bij het “Bibliotheek tekentje” naar “Geschiedenis” (History).
  • Klik daarna op “Recente geschiedenis wissen”(Clear Recent history).
  • Er verschijnt een drop-down met de keuze:
    Te wissen tijdsperiode:
    – Laatste uur
    – Laatste 2 uur
    – Laatste vier uur
    – Vandaag
  • Selecteer wat je keuze is en klik op “Nu wissen”.